top of page

Пристрій для лікування нетримання сечі ТВТ-Обтуратор (TVT-Obturator)

Оновлено: 5 бер. 2020 р.

Проблема нетримання сечі (НС) дуже актуальна і вражає своєю масштабністю. На жаль, в Україні недооцінюють усю важливість проблематики патології, яку в жодному разі не можна ігнорувати.

Нетримання сечі — це мимовільне виділення сечі, що не піддається вольовому зусиллю. Його видами є стресове, ургентне, змішане (комбінована форма НС) нетримання при переповненні сечового міхура, транзиторне нетримання.

У клінічній практиці частіше усього зустрічаються три форми нетримання сечі: стресове, ургентне і змішане. За даними останніх епідеміологічних досліджень, проведених у різних країнах світу, виявлено, що доля стресового нетримання сечі становить 50%, ургентного — 14% і змішаної форми — 32%.

За даними Міжнародного товариства з проблем нетримання сечі, у світі розлади сечовипускання відзначають у понад 100 млн осіб. За даними європейської та американської статистики, близько 45% жіночого населення віком 40–60 років відзначають симптоми мимовільного виділення сечі. На основі цих даних стає очевидним, що в Україні від цієї проблеми страждають близько 5 млн жінок.

Найрозповсюдженішим методом лікування нетримання сечі є хірургічне втручання з встановленням синтетичної петлі слінгу. Після якого відзначається поліпшення симптомів нетримання сечі.

Вільна синтетична слінгова петля ТВТ-Обтуратор (TVT-Obturator) від виробника Ethicon — це трансобтураторна середньоуретральна слінг петля, яка використовується для лікування нетримання сечі у жінок. Загальних ускладнень існує менше, ніж при інших процедурах трансобтураторів. Пристрій перевірено у двох 5-річних дослідженнях.

Пристрій призначений для одноразового використання. Він складається з поліпропіленової сітки (стрічки) PROLENE, приблизно 1/2 x 18 дюймів (1,1 x 45 см), яка покрита пластиковою оболонкою, що перекривається посередині. Місткості з пластиковими трубками прикріплюються на кожному кінці. Сітка поліпропіленова PROLENE побудована з ниток поліпропілену, ідентичні за складом, що використовуються в поліпропіленовому хірургічному шовному матеріалі PROLENE, що не розсмоктується. Цей матеріал при використанні не реагує з тканинами та зберігає свою міцність необмежено в клінічному застосуванні. PROLENE Mesh створено в'язаним процесом і це забезпечує еластичність в обох напрямках. Ця двоспрямована пружна властивість дозволяє пристосовуватися до різних напружень, що виникають в організмі.

Пацієнти, які отримували обтураторну систему ТВТ-Обтуратор (TVT-Obturator) від виробника Ethicon, мали менші показники непрохідності / затримки сечі та інфекції сечовивідних шляхів, що призводить до загального зниження показників захворювання і являється найефективнішим хірургічним втручанням при СНС у порівнянні з іншими операціями.

Слінгові петлі TVT Obturator - золотий стандарт в лікуванні нетримання сечі.

163 перегляди0 коментарів
bottom of page