top of page

2040: бачення майбутнього здоров’я

Оновлено: 10 січ. 2022 р.

Інновації стирають традиційні межі охорони здоров’я — до 2040 року охорони здоров’я, яку ми знаємо сьогодні, уже не буде. Розглянемо погляди експертів та аналітиків на зміни в медицині. В майбутньому відбудеться фундаментальний перехід від «HEALTH CARE» до «HEALTH». І, хоча, хвороби ніколи не будуть повністю ліквідовані за допомогою науки, даних та технологій, ми зможемо ідентифікувати їх раніше, втручатися активніше та краще розуміти їх розвиток, щоб допомогти споживачам ефективніше та активніше підтримувати добробут. Майбутнє буде зорієнтоване на оздоровлення та керуватиме компаніями, які беруть на себе нові ролі, що сприятимуть зміні трансформованої екосистеми здоров’я.

Внаслідок кращих можливостей підключення до бази даних; сумісних та відкритих, безпечних платформ та збільшення залучених споживачів, швидше за все, з’являться 10 архетипів, які замінять та перевизначать сучасні ролі науки про життя та охорони здоров’я, щоб забезпечити майбутнє здоров’я.


Ці 10 архетипів поділяться на три різні, але взаємопов’язані категорії:

  1. Дані та платформи - ці архетипи стануть фундаментальною інфраструктурою, яка становитиме основу завтрашньої екосистеми охорони здоров’я. Вони згенерують розуміння для прийняття рішень. Все інше буде побудовано на даних та платформах, що лежать в основі здоров'я, орієнтованого на споживачів.

  2. Благополуччя та надання допомоги - архетипи цієї категорії будуть найбільш орієнтованими на здоров’я усіх трьох груп, що складаються з закладів охорони здоров’я та медичних спільнот - як віртуальних, так і фізичних, та забезпечуватимуть орієнтовану на споживачів, доставку продуктів, догляд, оздоровлення та добре самопочуття.

  3. Забезпечення турботи - ці архетипи будуть з’єднувачами, фінансистами та регулюючими органи, що допоможуть запустити “двигун” галузі.

  4. Усі три компоненти повинні бути повноцінно функціонуючими та інтегрованими, щоб майбутнє здоров’я мало можливість на життя.

Незалежно від того, чи це лише один або декілька з цих архетипів, організації наук про життя (медико-біологічні організації) та організаціям охорони здоров’я зараз потрібно зробити вибір, щоб вирішити, яку роль (ролі) вони хочуть відігравати в майбутньому.

Критично важливим для цього рішення є розуміння того, як кілька архетипів можуть бути поєднані у цілісну стратегію та нові бізнес-моделі, необхідні для успіху в майбутньому.

Тому, виникає питання, а яку роль ви зіграєте у майбутньому в галузі охорони здоров’я?

Джерело: Стаття Deloitte "2040: Our vision for the future of health" [Електронне джерело]


Ми завжди на зв`язку у всіх соціальних мережах та месенджерах:

48 переглядів0 коментарів
bottom of page